Planscher

Planscher förknippas ofta som samma sak som en affisch, även om det inte måste vara fallet. En plansch refererar även till en bokillustration som är på opaginerade helsidor i böcker. Eller på de gamla bilder som ofta fanns i klassrum, dessa på kartong eller hårt papper. Men i dagens samhälle är det mest affischer man tanker på när man hör ordet plansch. Och i och med Internets frammarsch, har dessa blivit allt mer populära igen. Motiven har mångdubblats.

Istället för att stå och bläddra bland inramade motiv och sedan med hjälp av ett nummer leta upp sin favorit ihoprullad, kan du nu sitta på Internet och leta bland tusentals alternativ och få de hemlevererade i brevlådan. Fördelarna är många. Du kan titta igenom många fler ännu du någonsin hade orkat med hos din Åhléns eller Gallerix, de väger lite och kan rullas ihop vilket gör att frakten inte blir så dyr, och de är enkla att producera. Hittar du bara en snygg ram så kan du nog få affischer att passa även i det väldesignade hemmet.

En sak som Internet också gör möjligt är att du kan designa din egna plansch. Lite som att trenden att trycka dina egna motiv på t-shirts, börjar trenden med att printa sina egna affischer ta fart. Möjligheterna är oändliga. Det kan röra sig om allt från ett jättefoto på barnbarnet (tänk på den iden till nästa gång det är dags att ge presenter) till just den bilden du vill ha på favoritartisten.